Mitä? Joo niinpä. Fitnesspizzaa tai ainakin jotain sinnepäin. Tuo vaimo alkoi noudattamaan FitFarmin FitMama -ohjelmaa niin ite jouduin myös. Onhan tuota toki sata kiloa melko lyhyessä varressa, että ei kait tämä huono juttu voi olla. No pizzaa tekee kuitenkin aina mieli ja tämmöinen sovellus aiheesta löytyi ja hieman lisää sovelsin itsekin.
Aineksina:
- Kukkakaalia sopivan kokoinen nuppu
- Kananmuna
- Soijarouhetta
- 10 % Polarjuustoa
- Tonnikalaa
- Kinkkua
- 3 % Fetajuustoa
- Kepsuttia
- Tomaattia
- Ihan mitä tahansa pizzan päällä tykkää syödä
Kukkakaali raastetaan ja sen jälkeen paahdetaan pannulla suht miedolla lämmöllä jotta ei pala. Välillä saa pikkutilkalla vettä avittaa kukkakaalia pehmentymään. Kun kukkis on pehmeää niin mukaan soija rouheet muutamaksi minuutiksi imemään turha kosteus pois ja tuomaan pohjaan vähän ”jauhoisuutta”. Mössön kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen munan sekoittamista taikinaan. Sitten vain pellille haluamaansa muotoon ja kämmenellä helppo taputella noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.
Pohja kannattaa esipaistaa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia ja sen jälkeen laittaa päälle haluamansa täytteet ja takaisin uuniin noin 15 minuutiksi. Näin pohjasta pitäisi tulla sopivan rapsakka mutta ei pala kuitenkaan. Paistoajat fiiliksen ja uunin mukaan.
Lopputulema: Kukkakaali maistuu pohjasta hieman makeutena mutta muuten aivan syötävää lättyä. Jos vain ois tuoreita yrttejä niin laittais niitä päälle. Nautitaan luonnollisesti lasillisen kanssa kylmää ja raikasta vettä kun maitoakaan ei tässä kuurissa saa juoda prkl.