Viisi vuotta tuli täyteen nykyisen työnantajan palveluksessa, joten päätin leipoa työporukoille jotain herkkua. Visu kun olen niin kalliiksi se ei saanut tulla. Mustikkapiirakkaan löytyy meiltä näköjään tarvikkeet aina, kun on mustikoita pakkasessa. Tässäpä siis helppo ohje mustikkapiirakan tekoon. Aineksina:
Pohja
- Noin 100 grammaa voita
- Reilu desi sokeria
- 1 kananmuna
- reilu 2 desiä vehnäjäuhoja
- Teelusikallinen leivinjauhoja
- Teelusikallinen vaniliinisokeria
Täyte
- Sopivasti mustikoita, ehkä noin 300 grammaa
- Desilitra jogurttia, itse käytin sitä mitä oli eli jotain Lidlin kermajogurttia
- Perunajauhoja
Soirot
- 100 grammaa voita
- Noin desilitra sokeria
- Noin desilitra vehnäjauhoja
Pehmennä voita mikrossa hieman, jotta saat sokerin siihen sekoitettua. Lisää mukaan kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauho ja vanililisokeri keskenään ja lisää voisokerimuna -massan joukkoon. Muista maistella. Levitä seos piirakkavuokaan tasaisesti reunoja myöten. Vissiin voisi voidellakin tuon vuoan mutta eihän sitä amatöörileipoja sellaista hoksaa, toivottavasti irtoaa edes jotenkin.
Sekoita mustikat ja jogurtti keskenään ja lisää mukaan sopivasti perunajauhoja jotta seos ei ole liian vetinen. Levitä seos taikinan päälle mutta jätä keskellä hieman vähemmän seosta kuin muualle, jotta piirakka paistuu keskeltäkin. Lisää mukaan taikinasoirot, jotka olet tehnyt sekoittamalla voin, sokerin ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi.
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna hetki vetäytyä ja eikun nauttimaan. Päälle tietenkin Flora Vanillaa ja paljon. Toivottavasti maistui kollegoille.
Herkullista torttua! Teehän vastakin 🙂
Hyvää oli! Kiitos Henke 🙂