Aina niin mahtavan hyvää ja erittäin riittoisaa vaikka synttäreille tai valmistujaisiin. Aineksina:
Taikina:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 150 grammaa voita
- Vajaa pussillinen pätkiksiä
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 3 munaa
Kuorrute:
- 100 grammaa voita
- 170 grammaa suklaata
Sekoita kuivat aineet keskenään. Tumma kaakaojauhe kannattaa laittaa siivilän kautta koska se paakkuuntuu helposti. Sulata voi lämpimäksi (mutta ei kuumaksi) esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Sekoita rasvan joukkoon munat, jogurtti ja pilkotut pätkikset. Sekoita huolella ja lisää kuivat aineet mukaan. Muista maistella välillä. 🙂
Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 45 minuuttia 175 asteessa. Anna hetki jäähtyä ja kippaa vadille.
Tee seuraavaksi kuorrute. Suklaa ja rasva sulavat helposti laittamalla kattilaan litra vettä ja ainekset muovikipossa kattilan päälle. Vesihöyry tekee aineksista tasaisen keitoksen. Suklaata on muuten vaikea sulattaa esim mikroaaltouunissa kun se saattaa hieman ottaa palaneen makua.
Kun kuorrute on valmis sen kanssa pitää olla nopea sillä se jäähtyy todella nopeasti ja ei siten valu tasaisesti kakun päälle. Itse raastoin vielä suklaata rouheeksi kuorrutteen päälle koristeeksi.
Nautitaan vaniljavaahdon ja Fresitan kera. Namskis!
Mikähän oli uunin lämpötila..?
175 astetta.