Tulipahan tehtyä pizzoja tuossa pari viikonloppua sitten. Sovittiin kymmenen kaverin kanssa, että Henke tarjoaa pizzapohjat, tomaattikastikkeet ja tulikuuman leivinuunin ja jokainen tuo yhtä tai kahta lempitäytettään. Ja näinhän siinä sitten kävi, että pöytä notkui mitä mielenkiintoisempia täytteitä. Pöydällä oli muun muassa neljää eri juustoa, rucolaa, chilisalamia ja tietenkin kaikkia perustäytteitä kuten tonnikalaa, kinkkua ja erilaisia kasviksia.
Taikinapohjana toimi vanha tuttu resepti eli kaurahiutaletaikina aurinkokuivatuilla tomaateilla höystettynä. Sopii erittäin hyvin myös pizzapohjaksi. Niinpä kymmenen pizzapohjaa väännettiin ja kaulittiin leivinuunipellille sopiviksi. Jokainen sai sitten itse täytellä oman pizzan tai kaverin kanssa puoliksi ajatuksella, että kaikki saavat toki sitten jokaista pizzaa maistaa. Suhteellisen erikoisia pizzoja tulikin ja 2-vuotias sai toki omat pizzat tehdä omilla lempitäyteillään (kyllä, aurajuusto on yksi niistä).
Leivinuuni on siitä hauska pizzanpaistossa, että ensimmäiset pizzat tulevat valmiiksi noin 4-5 minuutissa. Sitten uuni alkaa toki hieman jäähtymään, kun luukkua koko ajan auotaan, mutta eipä siellä kyllä yksikään pizzza yli kymmentä minuuttia viihtynyt. Kymmenennen pizzan paiston jälkeen oli kyllä kaikilla aika täysi olo. Olihan sitä nimittäin pitänyt melkein jokaista pizzaa heti uunista tulon jälkeen maistaa. Kaikista pizzoista ei ehtinyt kuviakaan ottamaan, kun olivat jo menneet parempiin suihin. Voisin veikata, etten ole ainoa, jonka mielestä pizzat maistuivat paremmilta kuin yleensä pizzeriassa.
Tosin Oulun parhaita majoneesikebabkänkkyjä parempia pizzoja ei taida itse pystyä kotioloissa tekemään. Tätä kirjoittaessani muistin juuri, että minullahan on salainen resepti siihen kuuluisaan majoneesiin, mitä esimerkiksi yksi kuuluisimmista kebabkänkkylöistä, eli Da Max, käyttää. Mutta olen aikanaan luvannut, etten kymmeneen vuoteen sitä kerro kenellekään. Pitää alkaa laskemaan, josko vaitiolovelvollisuus olisi kohta ohi ja saisin reseptin jakaa blogin lukijoille. 🙂
joko se majoneesi ohjeen salassapito aika ois menny? tekis hirveesti mieli itellä vääntää majoa. ah nam. rakkautta!
Sitä majoneesi reseptiä kehiin! Vai oliko vaan puhetta että jakaisit sen lukijoille…
Majoneesin resepti kiitos!:)
Majo reseptiä kiitos
Miten se majoresepti?
Majoneesi resepti kiinnostaa!
Majoreseptiä kehiin! 🙂
Missä majoneesiresepti??
Konkassa da max, joten nyt sitä reseptiä tulemaan vai ookko pelkkä huijari?!?
Joo, Blogin omistaja vois nyt vihdoin avata sanaisen arkkunsa ja rykäistä sen %#rkeleen majoneesireseptin tänne! Johan sitä on odotettu… Menee hermo, kun täältä etelästä ei saa mitään Oulun pizzeroiden majoneesien kaltaistakaan, vaikka on yli 10 vuotta metsästetty suurennuslasin kera.. Omat reseptikokeilutkin on käyty läpi jo niin moneen kertaan, että rupeaa pikku hiljaa otsalohkoa ahdistaa… Hyvä kebabit on just ja just onnistuttu hirveällä vaivalla löytämään, mutta ei tuo pizza ole minkään veroista ilman sitä aitoa, oikeata oulun känkkymajoneesia. Tänne nyt se resepti hyvän sään aikana, s-tana! 😀 😉