Siirry suoraan sisältöön

Robotti-imurit vertailussa – Miten valita roboimuri omakotitaloon?

Meillähän on jo Dysonin pölypussiton imuri ja lisäksi varrellinen rikkaimuri, mutta jostain syystä taloon pitäisi vielä saada roboimuri koiraa kiusaamaan. Niinpä lähdinkin markkinoilla olevia järkevähintaisia robotti-imureita vertailemaan. Hintaluokaksi otin noin 500 €.

Kaikissa roboimureissa oli pölypussin sijaan tyhjennettävä säiliö, tätä pidän aika tärkeänä sillä Dysonin kanssa on tottunut siihen, ettei tavi pölypussien kanssa värkkäillä. Vertailtavaksi jäi tekniikka, ajastusmahdollisuudet ja ääni. Todellista puhdistustehoa on vaikea arvioida, kun ei jokaista roboimuria pääse käytännössä testaamaan, mutta josko tekniikat antaisivat puhdistustehosta osviittaa.

Samsung Navibot S SR8950

Samsung_navibot_8950Samsungin robotti-imureita googlettaessa törmäsin samaan ongelmaan kuin niin usein isojen valmistajien laitteissa: Juuri sitä mallia mitä useimmat verkkokaupat myyvät, ei löydy Samsungin ommilta kotisivuilta, montaa rinnakkaismallia kyllä. Niinpä spekseissä ollaankin jälleenmyyjien info(ttomuude)n varassa.

Samsung luottaa tekniikassaan törmäyksen estäviin sensoreihin ja kameraan, jonka avulla roboimuri ottaa katosta kuvan tai kuvia ja luo siten hahmotelman imuroitavasta tilasta. Robotti-imurin voi ajastaa siivoamaan esimerkiksi tiettynä päivinä tiettyyn aikaan. Roboimuriin kuuluu myös kaukosäädin, jolla imuria voinee käskyttää tiettyyn paikkaan, johon se itse ei ole eksynyt. Äänentasoltaan Samsungin roboimuri on samaa luokkaa Roomban iRobotin kanssa 60 desibelin melullaan.

iRobot Roomba 780

Roomba_iRobot_780Myös Roomba luottaa tekniikassaan optisiin sensoreihin ja lisäksi infrapunateknologiaan , jonka avulla robotti tietää missä on suhteessa latausasemaansa. Tästäkin roboimurista löytyy toki samanlaiset ajastukset kuin Samsungin roboimuristakin.

Myös Roomban roboimurissa on kaukosäädin ja sen on äänentasoltaan Samsungin navibotin kanssa sama, 60 desibeliä. Roomba on tosin noin 100 euroa Samsungin roboimuria kalliimpi.

Neato XV Signature Pro

Neato_XV_Signature_ProNeaton teknologia vaikuttaa mielenkiintoisimmalta: Roboimuri suunnistaa lasertekniikan avulla ja Neato on ainoa valmistaja, joka kertoo imurin ymmärtävän oviaukot ja siten siivoavan aina huoneen kerrallaan ennenkuin siirtyy seuraavaan huoneeseen. Valmistaja myös sanoo, että tekniikan avulla roboimuri tietää aina missä on jo käynyt ja mihin on menossa. Akun loppuesssa se myös osaa palata takaisin latausasemaansa ja muistaa mistä on jo siivottu.

Neaton voi ajastaa samalla tavalla kuin muutkin roboimurit, en ainakaan löytänyt ajastusmahdollisuuksissa roboimurien välillä eroja. Neatossa ei ole kaukosäädintä ja se on vertailun äänekkäin 69 desibelin äänellään. Hintaluokassaan se on noin 500 € jälleenmyyntihinnallaan Samsungin Navibotin kanssa samaa tasoa.

Vaikkakaan Neatossa ei ole kaukosäädintä ja se on joukon äänekkäin, uskon sen laserkatseellaan ja älyllään pystyvän parhaaseen lopputulokseen. Imuri on myös hintaluokaltaan edullisemmassa päässä. Ja täytyy myöntää, että olen netistä monta arvostelua näistä roboimureista lukenut ja kaikissa Neaton omatoimisuutta ja siivoustulosta on kehuttu, joten ne arvostelutkin vaikuttavat toki mielipiteeseen. 🙂

Pyysinkin Neaton maahantuojalta, Robokeskukselta, roboimurin testikäyttöön ja nyt vain odotellaan pakettia saapuvaksi. Kirjoittelen sitten käyttökokemuksia miten esimerkiksi koira suhtautuu roboimuriin . Toivottavasti eivät yritä syödä toisiaan. 🙂

Avainsanat:

5 kommenttia artikkeliin “Robotti-imurit vertailussa – Miten valita roboimuri omakotitaloon?”

  1. Jeash, mielenkiintoista settiä. Olen kyllä skeptinen, että nämä roboimurit saisivat mitään aikaseksi, mutta kerropa sitten.

  2. Ostin Tiinalle pari-kolme vuotta sitte semmosen mutta ei se tekniikanihmelapsi siitä tykänny – anto mulle viimejouluna sen lahjaksi ;-))

Kommentoi ja anna palautetta!