Kävin eilen Helsingissä ruokamessuilla tutustumassa uusiin ravinto- ja pikaruokatrendeihin. Ja olihan siellä nähtävää (ja maisteltavaa). Erityisesti mieleen jäivät uudet kebad-tuotteet, kuten Korv Göränin Gyros -porsaanlihakebab. Porsaanliha oli itselleni uusi tuttavuus kebabin valmistusaineena, sen sijaan hevostahan meillä taidetaan kebabissa kuitenkin nykyään syödä. 🙂
Kebabinhan perinteisesti ajatellaan olevan Turkista (jossa porsasta ei juuri syödä) ja Gyros -porsaanlihakebab onkin kuuleman mukaan kreikkalainen keksintö. Kyseessä on uutuustuote, joka saapuu vasta keväällä markkinoille mutta voisihan tuota leiviuunissa kokeilla oluessa hauduttaa 🙂
Lisäksi mieleen jäivät useat niin sanotut franchise -pikaruokatoimijat, kuten Sibylla. Vastaavia toimijoita on alkanut näkymään paljonkin muun maussa huoltoasemilla. Kyseiset toimijathan tarjoavat valmiin konseptin pakastimineen ja pakastettuine tuotteineen yritykselle. Sivujen mukaan Sibyllan konseptia tarjoillaankin jo yli 200:ssa liikenne- ja huoltoasemalla. Ja olivathan tuotteet kyllä ihan maukkaita.
Myös vanha tuttu Poppamies oli messuilla näkyvästi esillä, kuten myös useat erikoiskahvin tarjoajat. Kahvia tulikin joutua eri muodoissa lähes kymmenen kupillista päivän aikana.
Enpäs kyllä aiemmin tiennytkään, että meiltä suomesta löytyy myös Suomen Erikoiskahviyhdistys, jonka tavoitteena on kahvin laadun ja kahvitietouden parantaminen ja ylläpitäminen. Suomi taitaakin olla yhdistysten luvattu maa kuten sanotaan 🙂