Ruåtsin maalla on kovaan suosioon lähiviikkoina noussut uudentyyppinen pizza nimeltään Tulivuoripizza. Pitihän se sitten pakottaa Oulun Hallituskadun Kotipizzan lätynvääntäjä sellainen minulle tekemään. Tässäpä kuvakooste miten tulivuoripizza väännetään:
Taikina normaalisti pizzan muotoon mutta keskelle viilletään ristikkäin kolme viiltoa.
Tomaattikastike laitetaan reunoille ympyrän muotoon ja päälle juustoraastetta
Lepareet keskeltä taitetaan reunoille, jolloin muodostuu ikäänkuin 6 kuppia täytteille.
Kupit täytetään lempitäytteillä, yksi täyte per kuppi. Kuppeihin otin kinkkua, kanaa, pepperonimakkaraa, paprikaa, punasipulia ja katkarapua.
Ja ei kun uuniin paistumaan.
Kun pizza on paistunut meheväksi niin lautaselle ja keskellä jäävään koloon salaattia, sipulia, paprikaa, parmesanjuustoa ja päälle valkosipulimajoneesia.
Lopputulema oli hyvä. Tämä ei ihan sama ole kuin ruottalainen versio sillä siihen kuuluu myös ranskalaisia tulivuoren päällä. Mutta mukavasti syödessa sai vaihtelua kun välillä söi salaattia, maisteli kinkkupizzaa ja väliin taas muita makuja. Vähän kuin olisi 6 erilaisillä täytteillä olevaa pienempää pizzaa salaaatin kera. Taas muistutus itselle, että kyllä Kotipizzan pohja, tomaattikastike ja juusto on ihan eri luokkaa kuin muissa pizzerioissa. Ja ei tämä ei ole maksettu mainos vaan ihan itse pizzasta maksoin. Mutta jos meinaat ostaa Kotipizzasta tulivuoripizzan niin kannattaa tuntea pizzasetä tiskin toisella puolen 😉